Word actief!

Een bijdrage leveren aan SciCom NL kan op allerlei manieren. Je mag je natuurlijk opwerpen als trekker van een commissie, lid van het bestuur of de organisator van een jaarsymposium, maar je kunt er ook voor kiezen een kleinschalige en eenmalige bijeenkomst te organiseren, een recensie te schrijven, te vloggen over een museumbezoek  of de naam van een interessante spreker naar het bestuur te mailen.

Wat krijg je ervoor terug? Kennis op je vakgebied delen of opdoen van vakgenoten, ervaring opdoen met klussen waar je in je dagelijkse praktijk geen tijd voor krijgt, in contact komen met jong talent en frisse ideeën uit verrassende hoeken, je netwerk uitbouwen, werken aan je naamsbekendheid of samenwerken aan innovatie op WTC-gebied. Het enige dat we je niet bieden voor je bijdrage is geld.

Wat kun je doen?

Organiseer iets in je eigen omgeving
Wat? Organiseer in je eigen woonplaats of bij je eigen werkgever een WTC-bijeenkomst over een actueel onderwerp dat voor jou relevant is.  Gebruik bestuur en netwerk van SciCom NL voor input en communicatie. Er is tevens wat budget voor een borrel.
Hoeveel tijd? Afhankelijk van grootte
Contact: bestuur@scicom.nl

Word projectleider van het Jaarsymposium september 2020
Wat?
 De trekker bedenkt samen met het bestuur het thema, brengt een groep actieve leden en bestuursleden bij elkaar om sprekers, programma, locatie, sponsoring, catering, communicatie te bepalen en stuurt de individuele werkgroepleden aan m.b.t. de uitvoering. Ervaring met het organiseren van evenementen is een pré.
Hoeveel tijd?  3 uur / week gedurende een half jaar (meer intensief in piekperiode)
Contact: bestuur@scicom.nl

Word lid van het organisatiecomité van het Jaarsymposium 2020
Wat? De werkgroepleden voeren een deel van de organisatie uit, zoals programma  & sprekers, locatie, logistiek & catering,  communicatie, sponsoring.
Hoeveel tijd? 3 uur / week gedurende een half jaar (meer intensief in piekperiode)
Contact: bestuur@scicom.nl

Maak ons online smoelenboek
Wat? Ons administratiesysteem heeft de mogelijkheid om een smoelenboek aan te maken. Dat lijkt ons meer dan nuttig, maar we zijn er nog niet aan toegekomen, Mooie afgebakende klus: maak een smoelenboek met profielen van alle SciCom NL leden met foto’s en contactinfo te gebruiken op de SciCom NL website.
Hoeveel tijd? 20 tot 40 uur
Contact: bestuur@scicom.nl

Stap in de Commissie Politiek & Wetenschap
Wat? Je denkt mee over de activiteiten en voert een deel van de organisatie hiervan uit. Bij bijeenkomsten zijn dat bijv.: logistiek & catering, programma & sprekers, communicatie of partners & sponsoring.
Hoeveel tijd? 1 à 2 uur per maand (o.a. skypeoverleg), in piektijden oplopend tot 8 uur per week (in  week evenement)
Contact: secretaris@scicom.nl

Word Algemeen Bestuurslid Noord/Oost/Zuid Nederland
Wat? Je denkt mee over en bepaalt met de andere bestuursleden de inhoudelijke koers van de vereniging. Je speciale focus ligt op het behartigen van de belangen van leden/WTC’ers buiten de Randstad. Je stimuleert onder meer de organisatie van lokale activiteiten door leden.
Hoeveel tijd? Ongeveer 4 uur per maand.
Contact: voorzitter@scicom.nl

Zet SciCom NL internationaal op de kaart
Wat? Je denkt mee over de internationale ambities van SciCom NL en voert een deel van de uitwerking daarvan uit. Zo leg je bijvoorbeeld contact met zusterverenigingen en zorg je voor Engelse vertalingen van SciCom NL informatie.
Hoeveel tijd? 1 à 2 uur per maand
Contact: jelle.maas@wur.nl

Word ambassadeur van SciCom NL
Wat? Je bezoekt internationale zusterverenigingen van SciCom NL tijdens je vakantie of werkbezoek om contact te leggen, naamsbekendheid te vergroten en inspiratie op te doen.
Hoeveel tijd? Als je het handig plant, hoeft dit maar een of twee uur van je reis te kosten.
Contact: jelle.maas@wur.nl

Regel een webinar
Wat? Je eigen vakkennis delen met vakgenoten? De boodschap van een  inspirerende spreker delen? Organiseer voor SciCom NL een webinar. Vind mede-organisatoren, sponsoren en deelnemers via SciCom NL.
Hoeveel tijd? 8 tot 12 uur
Contact: bestuur@scicom.nl

Schrijf een recensie
Wat? Schrijf een recensie of blog over een pas verschenen WTC-boek, bijeenkomst of spreker voor publicatie op de SciCom NL website.
Hoeveel tijd? 1 à 2 uur (exclusief leestijd natuurlijk…)
Contact: secretaris@scicom.nl

Vlog over je eigen innovatieve WTC project
Wat? Ben je betrokken bij een innovatief project en wil je graag je ‘lessons learned’ delen met vakgenoten? Schrijf een blog of neem een vlog op. Publicatie via SciCom NL website.
Hoeveel tijd? 1 à 2 uur
Contact: bestuur@scicom.nl

Word ledenwerver
Wat? Je verspreidt nieuws over de vereniging in je netwerken, wijst mensen op SciCom NL en motiveert ze om (actief) lid te worden.
Hoeveel tijd? Is aan jou.
Contact: bestuur@scicom.nl