Het Bestuur

anette bestuursfotoAnnette ter Haar – Voorzitter
Annette ter Haar heeft samen met Frank Nuijens in 2013 ScienceOnline Leiden opgericht. Doel is om iedereen met een verhaal over wetenschap op een speelse manier met elkaar in contact te brengen en te experimenteren met innovatieve formats in ‘Proeftuin Leiden’. Haar media zijn tentoonstellingen, educatieve programma’s en city tours; media waarbij alle zintuigen aan bod komen en bewegen belangrijk is.

inekeIneke Boneschansker – Secretaris
Ineke Boneschansker is wetenschapscommunicator aan de TU Delft. Acht jaar werkte ze als wetenschapsvoorlichter over het energieonderzoek van de universiteit voordat ze in 2013 communicatiemanager werd bij de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek.  Ineke is de secretaris van SciCom NL. Daarnaast wil ze graag activiteiten organiseren die bijdragen aan een beter begrip tussen politici en wetenschappers. Ineke studeerde van 1991 tot 1996 Communicatiekunde en Engels aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Featured imageRoy Meijer – Penningmeester
Roy Meijer is adviseur wetenschapscommunicatie bij de TU Delft en medeoprichter van SciCom NL. Hij was al geruime tijd actief binnen het Platform Wetenschapscommunicatie, het informele platform van wetenschapsvoorlichters van kennisinstellingen. Daar startte hij onder andere de persberichtenlijst [PWC-MEDIA] en Wetenschapper2.0. Maar door zijn bezoek aan de 2007 World Conference of Science Journalists, georganiseerd door de Australian Science Communicators (ASC), raakte hij ervan overtuigd dat zoiets ook in Nederland mogelijk moest zijn: een brede vereniging voor álle wetenschapscommunicatoren. Naast penningmeester van SciCom NL is hij onder andere ook actief binnen SciComLab.

evaEva Teuling
Eva Teuling werkt bij Science LinX aan de Rijksuniversiteit Groningen als wetenschapscommunicator, en is o.a. bezig met een project op het gebied van onderwijs en docent-professionalisering. Eva is opgeleid als bioloog en is daarna zo’n 8 jaar wetenschappelijk onderzoeker geweest (PhD en postdoc) in de moleculaire biologie, maar was altijd al actief in de wetenschapscommunicatie, bijvoorbeeld als blogger voor Sciencepalooza. In 2011 stapte ze over naar de wetenschapscommunicatie, als ontwikkelaar van een tentoonstelling over wetenschap en als blogger/journalist. Via twitter kwam ze in contact met andere journalisten en communicatoren, en ontstond het idee voor het oprichten van een brede vereniging. Binnen SciComNL is Eva bezig met het opzetten van de Groninger hub.

joostJoost Bakker
Na zijn promotie aan de VU in Amsterdam in 1997, heeft Joost 5 jaar als post-doc gewerkt in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. In 2002 is hij gaan werken bij Genmab, een biotechnologiebedrijf dat therapeutische antilichamen ontwikkelt voor behandeling van kanker en chronische ontstekingen.  Daar heeft hij zich gespecialiseerd in het schrijven van tekst voor verschillende doelgroepen, en in het ontwikkelen van beeldmateriaal en communicatiestrategieën. Joost heeft sinds 2014 zijn eigen bedrijf in wetenschapscommunicatie (SCICOMVISUALS), met de focus op ontwikkeling van beeldmateriaal dat de essentie van wetenschap uitlegt. Sinds 2014 is Joost bestuurslid van SciCom NL, om een steentje bij te kunnen dragen aan verspreiding van de wetenschap.

Maarten-Harm 1Maarten-Harm Verburg
Maarten-Harm Verburg studeert de master Science Education and Communication aan de Universiteit Utrecht, nadat hij begin 2016 zijn bachelor scheikunde heeft behaald. Binnen de master richt hij zich op informele educatie, waar onder het schrijven van wetenschappelijke artikelen voor een breder publiek centraal staat. Binnen SciCom NL gaat Maarten-Harm aan de slag met het aanvullen van de website en denkt hij mee bij de ontwikkeling van nieuwe activiteiten die vanuit SciCom NL georganiseerd worden.

FrankNuijensFrank Nuijens – Beoogd Penningmeester
Frank, van huis uit bioloog-onderzoeker, volgde zijn hart en maakte de overstap van wetenschap naar wetenschapsjournalistiek en -communicatie om zo goed mogelijk het verhaal van wetenschappers en hun ontdekkingen te vertellen. Na een lange carrière als redacteur voor populair-wetenschappelijke programma’s bij de publieke omroepen en communicatieadviseur en hoofdredacteur bij de TU Delft heeft hij sinds mei een eigen bedrijf: FrankNu Kenniscommunicatie. Hij helpt kennisorganisaties (bv. universiteiten, hogescholen, startups, musea en bibliotheken) en hun medewerkers bij communicatie- en marketingvraagstukken met advies, training en communicatiemiddelen. Daarnaast geeft hij het vak Science Journalism bij de vakgroep Science Communication and Education van de TU Delft. Ook in zijn vrije tijd is hij met wetenschapscommunicatie bezig: mede-oprichter en lid van de SciCom NL-commissie SciComLab, mede-oprichter van ScienceOnline Leiden, en op Twitter cureert hij nieuws en opinie over wetenschapscommunicatie op @sci_journalism.
SciCom NL deelt het doel van ScienceOnline Leiden: het samenbrengen van alle professionals die communiceren over wetenschap, wat hun beroep ook mag zijn. Deze open houding ondersteunt hij niet alleen van harte, hij wil hem graag actief uitdragen en verder ontwikkelen als bestuurslid van SciCom NL.

 

Bewaren

Bewaren