Uitnodiging: 2 juli SciComLab Boo(s)tcamp 2.0 – Mindset House

Locatie: Universiteit Utrecht, Buys Ballotgebouw, zaal BBG 3.08
De ruimte is open vanaf 12.00 uur, en we beginnen om 12.30 uur (lunch not included). Vanaf een uurtje of 17.00 uur gaan we borrelen, ofwel op locatie, ofwel ergens elders leuks op De Uithof.
Eind juni vorig jaar hebben we met de deelnemers aan de eerste Boo(s)tcamp SciComLab geschiedenis geschreven. Drie inspirerende sprekers en vier prachtige verhalen leverden samen een beeld over hoe wetenschapscommunicatie ervoor staat en wat we ermee kunnen bereiken. Een van deze verhalen was het Mindset House – een werkbare metafoor voor de dialoog die zo belangrijk is als verbindende factor tussen wetenschap en stakeholders. Voor meer achtergrondinfo, klik hier.

Mindset House – de volgende stap

Op 2 juli is de volgende SciComLab Boo(s)tcamp. We gaan dan verder aan de slag met het Mindset House, We innoveren, filosoferen, discussiëren en communiceren én we bouwen concreet aan de toekomst van ons vak(kennis). We gaan ook letterlijk bouwen, want we gaan in ieder geval aan de slag met de VormTaal van Anne Kamp.
Doel van de middag is om helder te krijgen hoe je een Mindset House praktisch en concreet kunt inzetten in je dagelijkse werk. Een middag die je niet wilt missen!

Hoe ziet zo’n huis er uit?

Tijdens de Boo(s)tcamp maken we een start met het ontwerp van het huis. Waar staat dat Mindset House, op het terrein van een onderwijsinstelling of juist niet? Hoe is het ingericht? Is het wel een fysiek huis? Wat ga je er doen? Wie komen er? Hoe ziet het huis voor jouw organisatie er uit?
Ben je in voor een beetje harder nadenken over het vak wetenschapscommunicatie? Niet bang voor een beetje diepgang en buiten bestaande kaders treden? Doe je mee? Meld je dan snel aan!


NB: Deelname is gratis voor leden van SciCom NL en PWC. Niet-leden zijn ook van harte welkom en betalen 15 euro voor hun deelname aan de studiedag. Je kunt natuurlijk ook gewoon meteen lid worden van SciCom NL voor slechts 35 euro per jaar en alsnog gratis meedoen (je betaalt nu trouwens, naast het inschrijfgeld, maar de helft van de contributie voor dit lopende kalenderjaar). Studenten kunnen sowieso gratis lid worden van SciCom NL.