Masterclass Public Affairs 2: Invloed van media en beleid

Wetenschappers bevinden zich midden in de politieke, maatschappelijke en bestuurlijke arena. Zij leveren al dan niet bewust een belangrijke bijdrage aan het debat en hebben daarmee invloed op politieke en beleidsmatige resultaten.

In de tweede masterclass in het drieluik behandelen we aan de hand van theorie en concrete, actuele dossiers (zoals vaccineren, het Klimaatakkoord en Deltaplan Biodiversiteit) de verschillende routes die je kunt inzetten om wetenschappelijke kennis en standpunten op het vizier te krijgen van politici. We bespreken hoe je omgevingsanalyses maakt, gaan met name in op de beleidsroute via ministeries, maar ook interne lobby, samenwerken in coalities en communiceren via de media komen aan de orde.

Trainer Marielle van Oort geeft ook in deze masterclass een college, waarna er in kleine groepjes met PA-adviseurs wordt gewerkt aan specifieke situaties.

 

Praktische informatie op een rij:

  • Datum en tijd: Donderdag 31 januari 2019, 10.00 – 14.00 uur.
  • Locatie: Campus Den Haag, Wijnhavengebouw, Turfmarkt 99, Den Haag
  • Drieluik: Masterclass 1 ‘Duik in de wereld van invloed en macht’ vond plaats op 1 november 2018, masterclass 3 ‘Kruip in het hoofd van…’ vindt plaats op 28 maart 2019. Voor masterclassdeelnemers wordt eind februari een facultatief bezoek aangeboden aan de Tweede Kamer met een gesprek met een Tweede Kamerlid.

Kosten en aanmelden:
Aanmelden voor de masterclass kan nog steeds. Aanmelden graag via deze link.

De kosten voor deelname bedragen per masterclass: Leden van SciComNL en PWC: €100,- (excl. BTW) en niet-leden: €150,- (excl. BTW). Na deelname aan het drieluik ontvangt u van ons een factuur.

Op onze masterclasses zijn de algemene voorwaarden en onze privacyverklaring van de PA Academie van toepassing.