Masterclass Public Affairs 1: ‘Duik in de wereld van invloed en macht’

Wetenschappers bevinden zich midden in de politieke, maatschappelijke en bestuurlijke arena. Zij leveren al dan niet bewust een belangrijke bijdrage aan het debat en hebben daarmee invloed op politieke en beleidsmatige resultaten. Maar hoe werkt de politiek nu echt? Hoe kan de wetenschapper zijn of haar verhaal helder vertellen, zonder het oog voor detail te verliezen? Hoe werkt lobby? Welke afwegingen maken politici bij het gebruiken van wetenschappelijk onderzoek? Hoe speelt de wetenschapper daar op in? En hoe kunt u als wetenschapscommunicator uw wetenschappers hierin ondersteunen? Deze en andere vragen komen allemaal aan bod bij de aftrap van het drieluik.

MariellevanOort

infotrainer

Praktische informatie op een rij

  • Datum en tijd: Donderdag 1 november 2018, 10.00 – 14.00 uur.
  • Facultatief: Een gesprek en rondleiding in de Tweede Kamer van 14.00 tot uiterlijk 15.30 uur.
  • Locatie: Koninklijk Instituut voor Ingenieurs (KIVI), Prinsessegracht 23, 2514 AP Den Haag. Het gebouw bevindt zich op 7 minuten lopen vanaf Den Haag Centraal.
  • Drieluik: Masterclass 2 ‘Invloed via Media en Beleid’ vindt plaats op 31 januari 2019 en masterclass 3 ‘Kruip in het hoofd van…’ vindt plaats op 28 maart 2019.

Kosten en aanmelden:
Aanmelden voor de masterclass kan nog steeds. Aanmelden graag via deze link.

De kosten voor deelname bedragen per masterclass: Leden van SciComNL en PWC: €100,- (excl. BTW) en niet-leden: €150,- (excl. BTW). Na deelname aan het drieluik ontvangt u van ons een factuur.

Op onze masterclasses zijn de algemene voorwaarden en onze privacyverklaring van de PA Academie van toepassing.