Afbeelding: Pixabay

Aanmelden kan nog! Masterclass drieluik Public Affairs voor wetenschapscommunicatoren (nov, jan & mrt)

De wetenschapper bevindt zich midden in de politieke en bestuurlijke arena. Wetenschappers leveren, al dan niet bewust, een belangrijke bijdrage aan het politieke, bestuurlijke en maatschappelijke debat. Daar bereiden wij hen vaak nog niet op voor, terwijl we wetenschappers wel klaarstomen voor een mediaoptreden. Tijd om daar verandering in te brengen en wetenschapscommunicatoren dé tools in handen te geven om ‘hun’ wetenschappers voor te bereiden op de politieke en bestuurlijke arena!

Daarom organiseren de commissie Politiek & Wetenschap van SciCom NL en de PA-academie, het kennisplatform voor belangenbehartigers, samen een drieluik van masterclasses Public Affairs voor wetenschapscommunicatoren.

Klaar voor de politieke en bestuurlijke arena

Met een drieluik van masterclasses krijgen wetenschapscommunicatoren dé inzichten en tools in handen om hun wetenschappers op een goede manier voor te bereiden op de politieke en bestuurlijke arena. Onderwerpen die aan bod komen zijn: het politieke spel en de wereld van public affairs, inzichten hoe politici en ambtenaren wetschappelijk onderzoek benutten, het samenspel van media, beleid en wetenschap en de rol van de wetenschapper en de communicator hierin.

Train de trainer

De masterclasses zijn speciaal voor wetenschapscommunicatoren van universiteiten en kennisinstellingen. Het concept is ‘train de trainer’: de deelnemers worden getraind zodat zij in staat zijn hun wetenschappers optimaal te ondersteunen.

Wat kun je verwachten?

  • Masterclass 2: Invloed via media en beleid
    • 31 januari 2019, 10.00 – 14.00 uur
  • Masterclass 3: Kruip in het hoofd van de wetenschapper…
    • 28 maart 2019, 10.00 – 14.00 uur

Locaties:

  • Masterclass 1 op 1 november vindt plaats bij het Koninklijk Instituut voor Ingenieurs (Kivi), Prinsessegracht 23, Den Haag. Een routebeschrijving vind je op http://www.kivi.nl.
  • Masterclasses 2 en 3 vinden plaats bij de PA Academie, Benoordenhoutseweg 88 in Den Haag. Een routebeschrijving vind je op http://www.pa-academie.nl.

Kosten:

leden van SciCom NL en PWC: €100,- per masterclass / niet-leden €150,- per masterclass.

Aanmelden:

Alle masterclasses gaan door. Aanmelden kan nog steeds via deze aanmeldlink. Let op: we raden sterk aan om het volledige drieluik te volgen.

Afbeelding: Pixabay