Masterclass ‘grassroots lobby’

Arco Timmermans

SciCom NL organiseert op 26 oktober 2017 een masterclass ‘Grassroots lobby’ met Prof.dr. Arco Timmermans.

Timmermans is Bijzonder Hoogleraar Public Affairs bij het Instituut Bestuurskunde van de Faculteit Governance and Global Affairs (Universiteit Leiden) in Den Haag. Hij zal ons meenemen in het veranderende lobbylandschap waarin amateurlobbyisten een steeds grotere bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat ten koste van de traditionele lobby. Deze ‘grassroots lobby’ heeft grote gevolgen voor de democratische representatie. Politici hebben immers volle agenda’s.

Hoe kunnen wetenschappers en wetenschapscommunicatoren gebruik maken van ‘grassroots lobbytechnieken’ om hun belangen te vertegenwoordigen? De gebruikelijke rol van wetenschappers is die van expert over een onderwerp. Maar hoe zet je je antenne scherper op het maatschappelijke debat, hoe kun je invloed uitoefenen op het gebruik van je deskundigheid, welke ‘grassroots lobbytactieken’ kunnen hier van pas komen? En waar trek je de grens?

Programma:

16.00-18.00: Masterclass
18.00-19.00: Netwerkborrel

Locatie: Zaal A.205, Faculteit Governance and Global Affairs, Universiteit Leiden, Schouwburgstraat 2, Den Haag.

Er is ruimte voor een select gezelschap van 40 deelnemers. Aanmelden via  https://scicom.banster.nl/events.

Algemene Ledenvergadering:
Leden van SciCom NL zijn van harte uitgenodigd voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Deze vindt plaats op dezelfde locatie voorafgaand aan de masterclass.