Verslag netwerkborrel SEC Delft (9 mei)

Op 9 mei jl. vond onze eerste netwerkbijeenkomst plaats in Delft.  De Delftse studievereniging wetenschapscommunicatie en -educatie InterSECtion en de opleiding Science Education and Communication (SEC) lieten zien wat ze allemaal doen en te bieden hebben.

Opleiding
Maarten van der Sanden (UHD bij SEC en SciComLab-trekker) vertelde over de opbouw van de opleiding en de focus in het onderzoek, maar ook over de aanpak: in Delft is dat onder andere de internationaal befaamde Delft Design Approach toegepast op WTC en WTE (Educatie dus). Zie de link helemaal onderaan voor zijn complete presentatie.

Vereniging
Lenny Bakker vertelde vervolgens over de studievereniging, en welke activiteiten ze onder andere ontplooien voor ‘externen’. Hands on-ervaring hebben wij als vereniging inmiddels met deze Crash Cases: voor SciCom NL ontwikkelden ze een format voor mediatrainingen.

SciComLab
De bijeenkomst vond plaats vlak na een werkcollege, dus de studenten zaten in de groepen waarmee ze aan het werk zijn aan een project, onder andere aan opdrachten van SciComLab. Na een introrondje van alle studenten, konden we onder het genot van een hapje en een drankje de tafels langs om meer te horen over de verschillende opdrachten en hoe ze dat aanpakten.

Bevlogen studenten
Veel studenten binnen SEC zijn bezig met een double degree, naast wetenschapscommunicatie volgen ze ook een ‘gewone’ Delftse master. Bijzonder is de bevlogenheid waarmee ze stuk voor stuk hun keuze voor die combinatie beschreven: het belang van de vertaalslag tussen wetenschap/techniek en de maatschappij, en dat ze daar graag aan willen bijdragen. Er is hoop, mensen! 🙂

SciCom.NL Design Introduction

SciCom NL wil graag meer van dit soort laagdrempelige lokale bijeenkomsten (laten) organiseren door het hele land. Heb je zelf een idee voor een leuke (gast)spreker, of workshop, en zoek je bijvoorbeeld ruimte of wat budget voor een borrel, dan helpen we graag!