20/10 Startbijeenkomst nieuwe SciCom NL-commissie Jong & Geleerd

Wil je ook aanwezig zijn bij de startbijeenkomst ‘Jong en Geleerd’ van SciCom NL? Het is op dinsdag 20 oktober, van 14-16 uur in het Erasmus MC in Rotterdam. Deze eerste vergadering kiezen we een concreet project dat we samen neer kunnen zetten op het gebied van ‘kinderen en wetenschapscommunicatie’. Stuur even een mailtje naar voorzitter@scicom.nl als je wilt deelnemen.

Boekwinkels en bibliotheken pakken nu tijdens de Kinderboekenweek 2015 uit met prachtige etalages vol kinderboeken over wetenschap, technologie en natuur. Met ‘Per ongelukt’, het prentenboek ‘De Speeltuin’ en de Quest junior zijn er weer drie nieuwe titels bijgekomen. En dat is nog niet alles. ‘Het raadsel van alles wat leeft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel’, het boek over evolutie van kinderboekenambassadeur en auteur Jan Paul Schutten, krijgt eind november een opvolger over het menselijk lichaam ‘Het wonder van jou en je biljoenen bewoners’. En er is een trilogie aangekondigd, met een derde boek over waarom de wereld bestaat met als werktitel ‘Het mysterie van het heelal en…’ Kortom, genoeg redenen om te starten met de commissie ‘Jong en Geleerd’.

Kinderboeken over wetenschap zijn een geweldige bron van inspiratie, maar er gebeurt meer op het gebied van wetenschapscommunicatie gericht op kinderen en tieners. Waarom willen wij daar dan nog iets aan toevoegen? Onze missie is, in navolging van de missie van SciCom NL, ‘om de kwaliteit en kwantiteit van de wetenschapscommunicatie in Nederland gericht op kinderen en tieners te stimuleren.’ Dat doen we graag zo concreet mogelijk.

De Commissie ‘Jong en Geleerd’ wordt opgestart door Antoinette Brugman, Lara Tauritz Bakker en Liesbeth Jongkind.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s