Science LinX nieuwe partner van SciCom NL

Sinds 19 januari 2014 is Science LinX officieel partner van de Nederlandse Vereniging van Wetenschapscommunicatoren, SciCom NL.

“Met zijn eigenwijze aanpak is Science LinX een prachtige partner voor SciComNL”, zegt Eva Teuling, bestuurslid SciCom NL. “Alles wat Science LinX doet met scholieren, docenten en algemeen publiek is het communiceren van wetenschap, met iedere keer de wetenschap van Groningen als vertrekpunt. Daarom ben ik ook erg blij dat Science LinX formeel partner is geworden van SciCom NL, nu kunnen we samen een Noord-Nederlandse hub opzetten. Met prachtige initiatieven als De Nacht van Kunst en Wetenschap, het 3D theater Infoversum en straks ook het Groninger Forum heeft Groningen een belangrijke rol in ons vak als wetenschapscommunicatoren.”

Science LinX
Science LinX laat jongeren, leraren en het publiek kennis maken met wetenschap door een frisse aanpak op maat. Daarvoor heeft Science LinX een permanente wetenschapstentoonstelling in het faculteitsgebouw, biedt het activiteiten aan voor schoolklassen, heeft het programma’s die wetenschapseducatie stimuleren, zoals de wetenschaps-truck en zet het sterk in op docentenprofessionalisering. Science LinX is ook een van de oprichters van de Groningse Nacht van Kunst en Wetenschap en de gastheer voor de Groningse voorronde van FameLab. Elk jaar bereikt Science LinX zo´n 40.000 mensen met één van deze activiteiten. De sleutel van het succes is de combinatie van formeel (op school) en informeel (buiten school) onderwijs.

SciCom NL
SciCom NL is de vereniging voor iedereen die actief is of wil zijn in de wetenschapscommunicatie. Inclusief wetenschappers, studenten, voorlichters, docenten, journalisten en alle anderen met een passie voor wetenschaps- en techniekcommunicatie. Waarom we bestaan? Om van elkaar te leren, enthousiasme te delen, samen invloed uit te oefenen op beleid en uiteindelijk er mede voor te zorgen dat we veel en op goede manieren over wetenschap communiceren. Hoe? Door elkaar te spreken, online en real-time in workshops, debatten, commissies, symposia en lokale hubs. Sinds de openstelling voor aanmeldingen in november 2013 heeft SciCom NL al bijna 100 leden mogen verwelkomen, en er komen wekelijks meer bij. Nieuwe leden en andere partners zijn uiteraard van harte welkom.

Meer informatie
Contact SciCom NL Eva Teuling: Eva.Teuling@scicom.nl
Contact www.rug.nl/sciencelinx: Bart van de Laar, hoofd Science LinX, b.j.van.de.laar@rug.nl