Science Center NEMO en SciCom NL gaan samenwerken

Science Center NEMO en de Nederlandse Vereniging voor Wetenschapscommunicatoren, SciCom NL, gaan een partnerschap aan om wetenschap en techniek als vakgebied nog beter te promoten. Door bijvoorbeeld workshops, debatten en symposia van SciCom NL te voorzien van een fysieke vanzelfsprekende locatie kunnen beide partijen elkaar versterken. SciCom NL voorzitter Lara Tauritz: “We zijn ontzettend blij met NEMO als partner. NEMO speelt als grootste science centrum in Nederland een grote rol bij het enthousiasmeren van bezoekers voor wetenschap en in het duidelijk maken wat wetenschap betekent.”  Michiel Buchel, directeur van NEMO: “Samenwerken is het devies in wetenschapscommunicatie, de ‘uitvinding van het wiel’ delen met elkaar.”

Over NEMO
NEMO is het grootste science center van Nederland en is voor bezoekers van alle leeftijden. NEMO laat een breed publiek op actieve wijze ervaren hoe fascinerend, leuk en nuttig wetenschap en technologie zijn. Dit doen we met een grote diversiteit aan programma’s, tentoonstellingen, activiteiten en evenementen.

Over SciCom NL
SciCom NL is een vereniging voor iedereen die actief is in de wetenschapscommunicatie. Wetenschappers, studenten, voorlichters, docenten, journalisten en anderen met een passie voor wetenschaps- en techniekcommunicatie kunnen zich aanmelden. Sinds november 2013 heeft SciCom NL al 90 leden mogen verwelkomen.