Eerste bijeenkomst SciComLab een feit

Op 16 april 2014 vond de eerste echte workshop van SciCom NL plaats, WTC2030, met als thema ‘Innovatie in de WTC’. Tijdens die middag hebben we een eerste brainstorm gehouden over de toekomst die we zien voor ons vak. Het verslag is hier te lezen. Belangrijke spin-off van deze workshop is SciComLab, een commissie/denktank waarmee we verder willen gaan met onderzoeken wat innovatie in wetenschapscommunicatie betekent en hoe we het veld kunnen ontwikkelen.

Kennismaking
Op dinsdag 19 augustus 2014 zijn we in het Universiteitsmuseum Utrecht (het is heel fijn om partners te hebben!) voor het eerst bijeen gekomen met SciComLab. Na een (hele) uitgebreide introductieronde en een korte toelichting over hoe een ontwerptraject van een innovatieproject eruit kan zien (zie het WTC2030-verslag voor de presentatie), zijn we alvast in discussie gegaan over mogelijke onderwerpen die we kunnen (laten) uitwerken met/binnen SciComLab.

En verder
Tijdens een volgende bijeenkomst (ergens half/eind oktober 2014) gaan we een inventarisatie van mogelijke (onderzoeks)vragen doornemen en besluiten met welk onderwerp we als eerste aan de slag gaan.

Leden SciComLab
De volgende leden van SciCom NL hebben nu zitting in SciComLab: Maarten van der Sanden (SEC TU Delft), Frank Nuijens (TU Delta/ScienceOnline Leiden), Giovanni Stijnen en Jeroen Wiegertjes (beiden NEMO), Alex Verkade (De Praktijk), Justine van den Berg (HAN), Marianne Heselmans (wetenschapsjournalist), Anne Dijkstra (UTwente), Marloes van Amerom (TalenFirst/Kennislink), Inès van Arkel (Universiteit Leiden), Roy Meijer (SciCom NL) – een mooie mix van achtergronden, en daarmee meteen een mooie weerspiegeling van het idee achter SciCom NL, wat ons betreft.

Een gedachte over “Eerste bijeenkomst SciComLab een feit

Reacties zijn gesloten.