Universiteitsmuseum Utrecht eerste officiële partner SciCom NL

Vanaf 1 april 2014 is het Universiteitsmuseum Utrecht de eerste officiële partner van de Nederlandse Vereniging voor Wetenschapscommunicatoren, SciCom NL.

Voorzitter SciCom NL Lara Tauritz Bakker: “We zijn ontzettend blij met deze samenwerking. Het museum biedt een prachtige, inspirerende locatie middenin het centrum van Utrecht. En we delen met het museum natuurlijk onze passie voor het communiceren over wetenschap. We gaan dus ook gezamenlijk activiteiten organiseren, bijvoorbeeld op het vlak van parlement en wetenschap.”

Monique Mourits, directeur van het Universiteitsmuseum Utrecht: “Wetenschapscommunicatie en -educatie zijn belangrijke pijlers van het Universiteitsmuseum. Bij SciCom NL zie ik iedereen die voor mij relevant is. Onze medewerkers en relaties kunnen via SciCom NL kennis en expertise uitwisselen met wetenschapscommunicatoren vanuit allerlei disciplines.”

De eerste bijeenkomst van SciCom NL bij het Universiteitsmuseum Utrecht zal in juni plaatsvinden. Tauritz Bakker: “Dan organiseren we een voor iedereen toegankelijk symposium met sprekers en voor de leden onze eerste Algemene Ledenvergadering.”

Het Universiteitsmuseum Utrecht
Wetenschap inzichtelijk maken voor een groot publiek, daar draait het om in het Universiteitsmuseum Utrecht. Bezoekers worden uitgenodigd om mee te kijken over de schouder van wetenschappers van vroeger en van nu. Opgezette dieren en skeletten, organen op sterk water en een echte deeltjesversneller worden afgewisseld met interactieve filmpjes en games. Kinderen voelen zich even student als ze een labjas aantrekken en zelf proefjes doen in het Jeugdlab. Museumtuin de Oude Hortus is een verrassend stuk groen midden in de stad. Je vindt er exotische bomen en planten zoals de Ginkgo biloba en de Victoria amazonica. Elk seizoen is hier iets anders te zien!

SciCom NL
SciCom NL is de vereniging voor iedereen die actief is of wil zijn in de wetenschapscommunicatie. Inclusief wetenschappers, studenten, voorlichters, docenten, journalisten en alle anderen met een passie voor wetenschaps- en techniekcommunicatie. Waarom we bestaan? Om van elkaar te leren, enthousiasme te delen, samen invloed uit te oefenen op beleid en uiteindelijk er mede voor te  zorgen dat we veel en op goede manieren over wetenschap communiceren. Hoe? Door elkaar te spreken, online en real-time in workshops, debatten, commissies, symposia en lokale hubs. Sinds de openstelling voor aanmeldingen afgelopen november heeft SciCom NL al 59 leden mogen verwelkomen, en er komen wekelijks meer bij. Nieuwe leden en andere partners zijn uiteraard van harte welkom.

Meer informatie
Contact http://www.scicom.nl: Ineke Boneschansker secretaris@scicom.nl
Contact www.universiteitsmuseum.nl: Marieke Verhoeven m.verhoeven@uu.nl

4 gedachtes over “Universiteitsmuseum Utrecht eerste officiële partner SciCom NL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s