16/04 SciCom NL Workshop ‘WTC2030’

Woensdag 16 april 2014, 16.00 – 19.30 uur in Delft
SciCom NL Workshop ‘WTC2030’
Onderzoek & innovatie in de wetenschaps- en techniekcommunicatie

Graag nodigen we iedereen* uit voor de eerste SciComNL workshop, met als thema: innovatie! Hoe willen we in het jaar 2030 over wetenschap en techniek communiceren? Zijn we een verzameling netwerkende bloggers? Worden wetenschappers nog afgerekend op hun H-index of op het aantal MOOCs dat ze geven? Hoe ziet het werk van een wetenschapscommunicator eruit en hoe werken we samen? Samen met onderzoekers Science Communication aan de TU Delft, Maarten van der Sanden (WTC & ontwerpen), en Steven Flipse (WTC & open innovatie) en een tekenaar brainstormen we graag met jullie over de toekomst die we zien voor ons vak.

Waarom dit onderwerp?
Door met dit thema te beginnen hopen we een start te maken met twee doelstellingen die ons als oprichtingsbestuur aan het hart gaan:
* We willen een sterke gesprekspartner worden voor bijvoorbeeld OCW bij het bepalen van toekomstig WTC-beleid
* We willen aanjager/co-creator zijn voor innovaties binnen WTC

Hopelijk hebben we aan het einde van deze bijeenkomst een planning voor het opleveren van een eerste visiedocument (bij de eerste ALV bijvoorbeeld), en in ieder geval genoeg enthousiasme voor vervolgbijeenkomsten waarin we voortgang en inzichten terugkoppelen.
En misschien zelfs de start van een Academische Werkplaats, met de brede ledenbasis van SciCom NL als proeftuin voor onderzoek.

Programma woensdag 16 april 2014, 16.00-19.30
16.00 – 16.05 Welkom namens bestuur SciCom NL
16.05 – 16.30 Inleiding Maarten van der Sanden over vormgeven in WTC
16.30 – 17.30 Verbeelding
In het eerste actieve deel van de bijeenkomst gaan we samen met een tekenaar WTC2030 verbeelden. In een brainstormsessie kan iedereen zijn wensen voor WTC2030 kenbaar maken en de tekenaar zet ze direct op een groot stuk papier
17.30 – 18.15 Uitwerken
In het tweede deel van de bijeenkomst gaan we vervolgens met elkaar overleggen begeleid door Steven Flipse over hoe we een of twee hot topics met elkaar het beste concreet kunnen maken. Dat kan zijn in samenwerking tussen de leden zelf en/of in samenwerking met een WTC-onderzoeksgroep.
18.15 – 18.30 Samenvatten/planning hoe verder/afronden
18.30 – 19.30 Borrel

Locatie: TU Delft, Faculty Room, Science Centre Delft
Iedereen heeft vage ideeën, idealen, hoop en ambities, wie doet 16 april mee om ze concreet te maken? Meld je aan bij secretaris@scicom.nl

* Leden van SciCom NL doen gratis mee aan deze workshop. Introducees en andere geïnteresseerden betalen 5 euro, later mogelijk te verrekenen met inschrijving als lid van SciCom NL.

 Afbeelding via Adam Brown Oliver

2 gedachtes over “16/04 SciCom NL Workshop ‘WTC2030’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s